De kracht van loslaten | Caroline Golkonda - HSP-coach

De kracht van loslaten

De kracht van loslaten

Vind jij het ook zo moeilijk om los te laten? Als ik overstuur ben en er zegt me iemand (terwijl ze haar schouders ophaalt): 'Laat het gewoon los!' dan krijg ik het vaak op mijn heupen. Ik ben dan zo bezig om m'n gelijk te halen dat ik het wijze advies van de ander niet wil horen. 

Misschien is dit iets wat je ook herkent? Ik vrees dat het meer dan menselijk is. Maar wat doe als je vast zit in het piekeren? Als je iets wil en je kan het niet loslaten, wat doe je dan?

Ik heb echt serieuze aanleg om te piekeren. Vroeger kon ik me uren, dagen en zelfs weken vastbijten in een probleem. En nee, het werd niet opgelost. Vaak werd het alleen maar erger. 

Zo'n 3 jaar geleden, tijdens en na mijn burn-out moest ik wel loslaten. Ik had een keuze. Ofwel bleef alles bij het oude of ik ging anders denken, leven en handelen. Daarvoor moest ik oude vastgeroeste patronen opgeven. Dit was heel erg moeilijk. Maar ik was dapper en hield vol. Ik wist, dit moet anders! De volgende jaren moesten gelukkige jaren worden. Ik wou me vrij voelen, mijn leven inrichten zoals ik het wou en gaan doen waar ik stiekem van droomde. 

Ondertussen ben ik een heel eind verder op mijn pad gewandeld. Ik heb me meer geoefend in het loslaten. En weet je wat? Het is een van de mooiste ervaringen van m'n leven. Iedere keer, als er zich een obstakel bevindt op mijn pad kan ik kiezen. Ga ik het laten liggen, wegduwen, er overheen stappen? Blijf ik herkauwen en doordrammen tot iedereen in mijn omgeving er gek van wordt? Of laat ik het los? 

Het geeft zo'n bevrijdend gevoel om af en toe gewoon de knop om te draaien. En ik heb al gemerkt, dat de zaken vaak spontaan verbeteren. Want als je loslaat, krijg je meer energie. Je voelt je beter en lichter. Je vibe verandert. Je komt terug in een staat van flow & inspiratie terecht. En dat is wat we willen toch? Geïnspireerd en gelukkig zijn, innerlijke rust vinden.

 

"If you're brave enough to say goodbye life will reward you with a new hello"

                                                                                                                                                                                               -Paulo Coelho

 

De laatste maanden was ik heel hard op zoek naar een kantoor/appartement om te huren. Het dreef me gek. Niets was goed genoeg. Er was altijd wel wat. Ik werd er onnozel van. Als ik gek word van mijn eigen gedachten en gedrag dan weet ik dat het tijd wordt om dit een halt toe te roepen. En ik wist dat ik moest loslaten. 

Wat ik ook doe, als ik het helemaal niet meer weet, is mediteren. En toen stelde ik mezelf de vraag: 'Wat moet ik doen?' Ik hoorde dat ik geen doelen moest stellen. En zo deed ik. Ik vertrouw inmiddels op mijn intuïtie en weet dat dit wijsheid is die spreekt. Geen doelen stellen is natuurlijk niet wat je verwacht te horen. Maar het leek me wel echt wijze raad, dus ik volgde deze op.

En wat gebeurt er dan? Opeens -zo maar uit het niets- dienen zich nieuwe creatieve mogelijkheden aan! Ik sta er zelf nog steeds versteld van. Het is nog te vroeg om mijn verhaal helemaal uit de doeken te doen maar dit is een mooi voorbeeld van wat er gebeurt als je loslaat. 

Ik geef je een gouden raad. Oefen je hierin. Het gaat gemakkelijker dan je denkt. Schrijf in je dagboek je ervaringen op. Je zal je heel veel lichter en vrolijker voelen. Is dat geen mooi begin van de lente? Ruim op! Ook in je hoofd. 

 

Veel liefs,
Caroline 

x
 

 

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Wil je graag tips over natuurlijker werken & leven?