Een Cursus In Wonderen | Caroline Golkonda | Loopbaanbegeleiding | Gent

Een Cursus In Wonderen

Een Cursus In Wonderen

Een Cursus in wonderen...de titel alleen al. 
Wel, ik was toe aan een wonder.

Het begon allemaal in 2014...een helse periode waarin ik heel erg zoekende was (tijdens mijn burn-out) en ik niet meer tevreden was met mezelf. Ik was toe aan een nieuwe cursus. Maar wat? Ik ben het type dat heel enthousiast aan een cursus begint maar ook heel snel weer afhaakt. De reden is dikwijls te hoge verwachtingen, te saai of het gevoel te hebben dat het allemaal zo traag gaat. Ik herinner me nog dat ik mezelf constant afvroeg, wat moet ik kiezen? Er is dan ook wel héél veel op de markt en de tarieven swingen de pan uit. Ik wist wel dat ik een heel degelijke cursus wou volgen. Maar waar vind je er één? Het moest gaan over persoonlijke groei. En dan begin je te surfen. Het wemelt van de opleidingen en iedereen schreeuwt dat zijn/haar opleiding de beste is. Jaja, zal wel... In het boek 'De Kracht Van Het Nu' van Eckhart Tolle kwam ik dikwijls verwijzingen tegen naar 'Een Cursus In Wonderen'. De naam alleen al, serieus, het roept toch iets op. Ik googelde het boek even en ik herinner me dat ik het toen te duur vond. Ik was me toen nog niet bewust van de impact die het kon hebben.

Maanden later kochten we een tablet aan. Hoera, hoera, wat een uitvinding. Boeken zoveel als je wil, ze nemen geen plaats in, leest lekker in bed en zo handig, je betaalt met visa en klikt gewoon op kopen. Na een 3-tal weken volgde er al gauw een tweede tablet. 

Zo ben ik gestart met ‘Een Cursus In Wonderen’, op de tablet. Het was een antwoord op mijn vraag die me al een tijdje wakker hield. Welke cursus moet ik volgen? Wel, voor een 25-tal euro heb ik de cursus van mijn leven gevolgd. Thuis, op eigen tempo met mijn eigen leraar. Zo zie je maar dat in het leven goede dingen niet duur hoeven te zijn. 

'Een Cursus In Wonderen' bestaat uit 4 delen, het tekstboek, het werkboek (365 lessen), het handboek voor leraren en aanvullingen. Het gebruikt christelijke terminologie. En laat dat nu iets zijn waar ik me jaren tegen verzet heb! Maar als mensen zoals Louise Hay, Marianne Williamson, Wayne Dyer,  (de lijst is lang) er zo door getransformeerd zijn, dan moest het toch wel iets te betekenen hebben? Dus, ik nam me voor een jaar lang elke dag een les te doen uit het werkboek, christelijk geïnspireerd of niet. Ik was echt toe aan een wonder. 

Enkele maanden geleden (ik heb er 14 maanden over gedaan) was ik klaar met de lessen. Ik ben snel verveeld maar dit boek heeft me geen seconde verveeld. En...ik heb volgehouden! Dat is ook al een mirakel op zich. 

Wat ik geleerd heb? Je perspectief van de wereld verandert helemaal. In plaats van in de slachtofferrol te zitten ga in je kracht gaan staan. Je beseft dat je zoveel meer potentieel hebt dan je ooit voor werkelijk hebt gehouden. Het heeft me geleerd mezelf graag te zien, anderen op waarde te schatten, te vergeven en vooral veel minder te oordelen. Ben ik er? Bijlange niet! Na een maand de lessen niet te doen voelde ik dat het ego weer de overhand kreeg. Dus ben ik terug begonnen met de lessen. Er is nog veel werk aan de winkel maar na al die jaren kan ik eerlijk zeggen dat ik mezelf graag zie. En terwijl ik dit zeg voel ik mijn borstkas warm worden. En het mooiste van alles is, dat je er niet alleen voor staat. Je krijgt connectie met je innerlijke stem, jouw wijsheid. Dus als je even stil wordt, en je gaat vragen stellen, komen er antwoorden. Ik hoor ze niet altijd graag want ze zijn niet van deze wereld en dan bedoel ik, het zijn geen ego gedachten. En soms krijg ik op mijn kop, zoals onlangs, toen ik mezelf weerhield om voluit te gaan in mijn job. Ik ben nog elke dag dankbaar dat dit boek in mijn leven kwam. Daar kan geen enkele opleiding tegenop. 

Er zijn vele manieren om jezelf te transformeren, voor mij was dit mijn weg. Dat hoeft niet te betekenen dat dit jouw weg is. Wat wel de bedoeling is, dat we samen veranderen, dat ons bewustzijn groeit. Als hoogsensitief persoon is deze wereld geen pretje om in te leven. Ik mijd zelfs zoveel mogelijk het nieuws omdat ik er gewoonweg niet tegenkan. We willen allen een wereld vol liefde. En als we ons denken een halt toeroepen, dan ervaar je dat we er al 'zijn'! Als we niet meer oordelen, elkaar vergeven, dan wordt alles zoveel lichter en mooier. Meer en meer heb ik momenten dat ik gewoon heel stil word en ik overspoeld word door liefde en warmte. En dat kunnen we alleen als we ons hart openstellen. Maar, het begint bij onszelf, bij niemand anders. 

Liefs,

Caroline

 

ECIW-Vlaandere… (niet gecontroleerd)

ma 22/05/2017 - 18:26

Lieve Caroline, ik heb juist je tekst gelezen over je ervaring met het boek Een Cursus in Wonderen. Wij hebben een platform opgericht (vzw) voor mensen die bezig zijn met het gedachtegoed van het "blauwe boek". Wij hadden uw naam doorgekregen van Lieve Michels die ook lid is van onze vereniging en zelf ook workshops geeft. Het zou leuk zijn indien wij contact met je konden opnemen in verband met het eventueel aanleveren van teksten voor onze website: www.eencursusinwonderen-vlaanderen.be ons tel. nr. is 03.6633959. mijn naam is Reine en ik ben in principe dagelijks tijdens de kantooruren op dit nummer bereikbaar net als mijn partner Chris die secretaris is van de vzw. Je kan ons ook mailen op eciw-vlaanderen@proximus.be. Je kan ons ook volgende week zondag 28/5 ontmoeten in Berchem bij Antwerpen waar wij een lezing geven met Peter Winteraeken. Wij kijken er alvast naar uit contact met je te kunnen hebben. Alle info kan je op onze website vinden. Nog een fijne week. lieve groeten. Reine

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Wil je graag tips en inspiratie tijdens deze uitdagende tijd?
#REBOOT