Geven om te krijgen | Caroline Golkonda - HSP-coach

Geven om te krijgen

geven om te krijgen

Onlangs was ik op weekend met mijn wederhelft in Zeeland. Prachtige stranden, ongerepte natuur, een lentezonnetje en een opgewekt humeur waren van de partij. Omdat ik de neiging blijf hebben om totaal op te gaan in mijn werk moet ik er af en toe eens tussenuit. Dat is mijn nieuw voornemen.

 

Ik had mijn tablet mee waarop tal van boeken staan. Ja, zelfs op vakantie blijf ik bezig met persoonlijke groei en wil ik zoveel mogelijk bijleren. Ik lees vaak verschillende boeken tegelijkertijd want hej, hoe meer boeken hoe meer je leert, toch? Heb ik nu toevallig ook gelezen dat leren verslavend is. Echt. Leren zorgt ervoor dat je dopamine aanmaakt. Heb je dus één of meerdere ongezonde verslavingen, vervang deze dan door nieuwe dingen te leren. Win-win!

 

Ik las op een avond in een boek dat wanneer je zelf iets wil hebben of ervaren je dit dan aan een ander moet geven.

 

Maar, wacht eens, die zin moest ik toch een aantal keer opnieuw lezen. Het leek wel een hersenbreker. Ik vroeg zelfs aan mijn man wat het betekende. Zijn antwoord was: "moet je dan al je geld weggeven als je er meer wil, is dat niet wat vreemd?" 

 

Het liet me niet los. Het leek wel of mijn hersenen bevroren, of ze geen contact meer wilden maken met mij. Ik kon er echt niet bij. De volgende dagen bleef ik erover nadenken.

 

Onlangs was ik met een vriendin smakelijk aan het lunchen en ik vertelde haar over dat idee van ‘geven’. En toen, opeens, was er het inzicht! We hebben niet leren denken in functie van geven, toch? We zijn vooral bezig met wat we willen krijgen. Maar dit gaat om een complete ommekeer van denken.

 

Stel, je wil meer liefde ervaren, dan kan je beginnen met liefde aan iemand anders te geven. Een vriendelijk gebaar, wat steun, wat hulp aanbieden, dat zal je direct een goed gevoel geven. Jij zal gaan openbloeien en jij zal meer liefde aantrekken omdat je punt van aantrekking verandert.

 

Of, je heb nood aan bevestiging, erkenning. Geef je dat dan ook aan een ander? Denk er eens even over na! Misschien kan je dat moeilijk geven? Verander eens van aanpak en zie wat het je brengt?

 

Wil je meer geld in je leven en ben je daarom heel zuinig? Dan zou het misschien helpen om anderen eens wat meer te geven? Het kan zijn in de vorm van een traktatie, een cadeau of spontaan eens iets weggeven?

En als jij nu een andere job wil? Vraag je dan af waar jij nood aan hebt! Zijn het betere collega’s, word dan zelf een aimabele collega.

Wil je meer vrijheid? Eis dan je vrijheid niet op en vecht er niet voor, maar geef ze vrij aan anderen.

Wil je meer successen? Zorg dan voor successen bij anderen.

 

Het ego wil dat we vechten voor ons bestaan, dat ons ik alles krijgt wat het wil, denkt nodig te hebben. Maar zo werkt het dus niet. Alleen wanneer we kunnen geven wat we zelf nodig hebben, zal het naar ons toekomen.

 

Ik vraag mij af wat jij wil ervaren? Test even dit principe uit. Je mag het altijd met me delen!

 

Veel succes! 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Wil je graag tips over natuurlijker werken & leven?