Hoe neem je beslissingen? | Caroline Golkonda - HSP-coach

Hoe neem je beslissingen?

Beslissingen

Ik ben niet zo goed in beslissingen nemen.
Ik twijfel, veel en hard. Dagenlang kan ik mijn tijd hieraan besteden. Ik pieker dan over de stappen die ik wil ondernemen en of het wel de juiste zijn om me tot die enige en echt goede beslissing te brengen. Maar bestaat die überhaupt wel, die "enige en echt goede"? Als we dan toch niet de juiste weg kiezen (wat in feite een oordeel is) komen we meestal wel tot het besluit dat dit het dan toch net niet is.
Het voelt niet lekker, iets loopt niet zoals we het willen en de volgende keer weten we wel beter. Vervolgens maken we een andere keuze. En dat werkt prima.

 

Toch moet dit proces van kiezen naar mijn idee beter kunnen. In "Een Cursus in Wonderen" lees ik dat er maar 2 keuzes zijn: uit angst of uit liefde. Maar kiezen uit angst versterkt net de angst. Kiezen uit liefde is ook kiezen voor liefde, in de eerste plaats voor jezelf. En dat geeft een goed gevoel.

 

Soms vergeet ik zelf in het beslissingsproces wel eens te rade te gaan bij mezelf en dan gebeurt het, dan kies ik uit angst. Angst om iets kwijt te raken, angst om niet te voldoen, angst om de waarheid te zeggen enz.

 

Meestal is de weg van de liefde het moeilijkste, hoe bizar dat ook klinkt. Zijn we werkelijk gewoon genoegen te nemen met kruimels en vreemde keuzes te maken omdat we onszelf niet graag zien of op de tweede plaats stellen? Is dit niet de wereld op zijn kop?

 

Hoe meer ik lees in de Cursus en mijn oefeningen doe, hoe meer ik besef dat ik ook meer moet luisteren naar mijn innerlijke gids. De antwoorden op de vragen die ik stel, zijn helaas niet van deze wereld, wat betekent dat ze me soms toch vreemd lijken. Wat had ik graag gehad dat ik antwoorden kreeg die overeenstemden met mijn manier van denken.

 

Enkele dagen geleden kruiste me - wel of niet toevallig-  deze oefening in de Cursus.

Bij momenten van twijfel over wat je moet doen, zeg je:

Mijn innerlijke gids leidt mij en kent de weg, die ik niet ken. Hij zal mij echter nooit onthouden wat hij mij graag leren ziet. En dus vertrouw ik erop dat hij me alles meedeelt wat hij voor mij weet.

Ik besloot erover te mediteren, met enkele (werkgerelateerde) vragen die ik voor de meditatie luidop uitsprak. Er kwam antwoord. Ik was een beetje verrast want - je hoort me al komen - de antwoorden waren niet wat ik had verwacht. Misschien wist ik het in mijn hart wel, als ik eerlijk en lief was met mezelf?

 

(Wanneer je lief bent voor jezelf maak je immers andere keuzes dan als je hard bent voor jezelf, niet?)

 

Nu, deze antwoorden gooiden mijn schema aardig in de war! Maar misschien was het uitstellen van mijn workshops geen slecht idee. Want ik kreeg inspiratie om een andere richting uit te gaan. En daar ga ik nu mee aan de slag. Ik hoop jullie binnenkort te mogen verrassen met nieuwe thema’s!

 

Waarom zouden we het ons moeilijk maken als we twijfelen? We kunnen gewoon vragen! Maar wees voorbereid, het antwoord kan er één zijn dat je niet direct verwacht maar je wel stuurt in de richting die je hart verkiest. En het hart heeft niets te zien met het verstand.

 

Dus, heb je moeite om keuzes te maken, beslissingen te nemen? Laat de taal van het hart spreken en luister.

 

Veel succes!

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Wil je graag tips en inspiratie tijdens deze uitdagende tijd?
#REBOOT