/De-connectie-met-jezelf-kwijt

De connectie met jezelf kwijt?

De connectie met jezelf kwijt?

Leiding krijgen, connectie maken met je hogere Zelf is (voor mij) de oplossing voor alles. Iedere keer als ik het moeilijk heb of iets niet weet, ga ik in stilte zitten, neem tijd voor mezelf en stel vragen aan mijn Zelf. 
Na enkele minuten te wachten komen er vaak glasheldere antwoorden. 
Antwoorden die me doen nadenken, antwoorden die ik zelf nooit had kunnen bedenken. Prachtige inzichten worden me gegeven waardoor ik het leven anders bekijk.
 

De laatste 3 jaren waren voor mij prachtig. Sinds ik leerde naar mijn intuïtie te luisteren en erop te vertrouwen, veranderde alles. 
Dit wil hoegenaamd niet zeggen dat ik altijd heel vrolijk en gelukkig ben. Natuurlijk niet. Ik ben allesbehalve perfect. 
Vaak neemt het ego de overhand. Iemand zegt iets, triggert iets bij je, en voor je het weet komen de meeste onzinnige woorden uit je mond, waar je dan enkele seconden later werkelijk spijt van hebt. 
Wat je dan voelt is absoluut niet fijn. Je voelt je dan schuldig en miserabel. Meestal gaat de andere dan ook weer in verdediging en het wordt, voor je het weet, een kat-en-muisspel. Dit proces kan enkele minuten duren maar ook uren, dagen, weken of maanden...
 

Op zulke momenten vergeet ik vaak naar mijn intuïtie te luisteren. Ik ben dan meer bezig met mijn gelijk te halen, mezelf te rechtvaardigen (herken je dit?) en de ander nog meer te beschuldigen. De pijn wordt nog meer geactiveerd en je blijft in rondjes draaien. Heel vermoeiend allemaal. Wanneer dit proces te lang duurt, begint er een alarmbelletje af te gaan in mijn hoofd. Zoiets van, o jee, daar ga ik weer! Het is niet mijn intuïtie die me zachtjes op de schouders klopt want in al mijn wrok is het de stem van het ego die het luidste roept. En deze wil wraak en vooral, gelijk krijgen!
Nee, als iets te lang duurt en je voelt je slecht, dan dien je iets nieuws te gaan doen. En voor mij betekent dit: een hele dag rust nemen, me afzonderen van iedereen, reflecteren en vooral mijn intuïtie om hulp vragen.

Hoe doe ik dit?

Ik zoek een plekje op waar niemand me kan storen. Meestal is dit in mijn slaapkamer maar in de zomer zoek in een plekje uit in de tuin. Planten en bomen geven me heel veel rust en zorgen voor een aangename energie. Overal heb ik leuke zitplaatsen gecreëerd met kussens waar ik heerlijk kan vertoeven.
Zolang een plekje maar knus is, is het goed. Ga niet zitten in een onopgeruimde kamer, dat lijkt me niet zo'n geweldig idee. Je moet er tot rust kunnen komen. Vermijd overtollige prikkels. 

De laatste tijd luister ik naar muziek van Snatam Kaur. Mijn lievelingsnummer is op dit moment 'Ong Namo'. Iedere keer als ik dit nummer hoor, rollen de tranen over mijn wangen. Dit werkt voor mij. Dit nummer zorg voor connectie met mezelf. Zoek zaken waardoor jij geraakt wordt! Het kan een inspirerende tekst zijn, muziek, kaarsen, natuur...Een combinatie van dit alles werkt ook heel goed. 

Vaak heb ik ook een notitieboekje bij me. Wanneer je inzichten krijgt, is het zo belangrijk ze direct op te schrijven. Geloof me, ze zijn zo weer weg. Herinner je dat het ego het graag overneemt. De wijze liefdevolle stem spreekt zacht, wanneer jij wil luisteren. 

En dan stel ik vragen in de trant van:

'Wat goeds is er hier dat ik niet kan zien?"

'Ik ben bereid deze situatie met deze persoon anders te zien, toon me hoe...'

(De zin 'ik ben bereid' is heel erg belangrijk. We hebben vaak gemengde gevoelens en het ego wil nogal eens de overhand nemen. Daarom is de intentie zetten tot bereidheid vaak een eerste opening, een start, een nieuw begin.)

Ik luister... Soms hoor ik in het begin niets. Maar wanneer ik me overgeef en niets verwacht, komen vaak de mooiste inzichten. Een stem welt dan diep in me op en geeft me raad. Heel wijze raad. Aha-momenten! En alles wordt veel helderder! Je kan ook een innerlijk beeld zien, een symbool of een kleur. Je kan een fysieke sensatie voelen in je lichaam. Je kan bv een warm gevoel gewaar worden of je krijgt kippenvel. Bij iedereen is dit anders. Je hebt mensen die héél gemakkelijk beelden zien en je hebt anderen die vooral veranderingen opmerken in hun lichaam. 

 

De connectie met jezelf kwijt?

 

Alles komt neer op zelfliefde.


Uiteindelijk draait alles om relaties. Relaties met je partner, je kind, familie, vrienden, kennissen, collega's... We worden gelukkig van liefdevolle relaties en niet van bittere of verzuurde...In elke relatie komen we onszelf tegen. Hoe we denken over een ander, zo denken we over onszelf. Het ego vindt ons ofwel beter dan de ander, of minder. Gelijkwaardigheid kent het niet. Om al deze relaties te herstellen moeten we naar onszelf terugkeren. En dat begint met stilte te nemen, reflecteren en vragen te stellen. De bereidheid hebben om te willen veranderen en een betere versie van jezelf te worden. Alles begin met jezelf graag te leren zien. (Mijn ego laat zich horen: "Hou toch op met die wollige teksten zeg, wie is nu geïnteresseerd in zelfliefde of Liefde?)
 

"When you meet anyone, remember it is a holy encounter. As you see him you will see yourself. As you treat him you will treat yourself. As you think of him you will think of yourself. Never forget this, for in him you will find yourself or lose yourself."
-A Course In Miracles
 

En dat is iets waar ik nog steeds mee worstel. Hierover durven schrijven. Een boodschap van liefde brengen. Kijk om je heen, we leven in een cultuur van angst. En vroeger geloofde ik wat ik zag. Ik was een rebel en boos op de wereld. Ik heb het vaak nog moeilijk met de wereld om me heen. Maar ik geloof oprecht, als iedereen terug de connectie maakt met zijn of haar intuïtie en wijsheid ontvangt, dan gaan we niet meer alleen aan onszelf denken (ikke eerst) maar aan het groter geheel. Daar zorgt de leiding voor. Eigenlijk is het de wereld op z'n kop! En daarom vind ik het zo belangrijk dat we naar ons intuïtie terug luisteren. 

 

Liefde begint bij jezelf graag te zien. Hoe stoffig en ouderwets dit misschien klinkt. Het betekent niet: jezelf niet goed voelen en alles geven aan anderen opdat zij je graag zouden zien. Je krijgt dan het gevoel dat je nodig bent en je krijgt erkenning. Dit is geen vorm van oprechte liefde. Liefde vraagt en eist niets. Nee, het gaat om jezelf waarderen voor wie je bent, nu op dit moment. Zonder specifieke resultaten na te streven (als ik dit bereikt heb, dan zal ik mezelf graag zien...). Liefde is niet iets dat we moeten verdienen. Alleen als je in vrede bent met jezelf kan je anderen aanvaarden zoals zij zijn. Het is gemakkelijk om te zeggen dat een ander in de weg staat om jezelf graag te zien. Het betekent wel: openstaan voor nieuwe inzichten, jezelf vergeven en elke dag bereid zijn om opnieuw te kiezen, het beter te doen. Geen zelfverwijten en zelfkritiek maar de intentie om jezelf te corrigeren. 

 

Ik ben bereid...
Ik ben bereid...
Ik ben bereid...

 

Wanneer je deze zinnen invult en hulp vraagt zal je ongetwijfeld inzichten krijgen, de wrok zal verdwijnen en je zal zo blij zijn dat je je intuïtie gevraagd hebt om te helpen. Je zal de ander en jezelf in een geheel nieuw daglicht zien. 
Dus, probeer het! Geef jezelf de kans en tijd om meer&meer naar je intuïtie te luisteren. Je perspectief op de wereld zal wijzigen. Het gevoel 'niet bij de wereld te horen' zal verdwijnen. Luister naar de wijsheid in je. Je bent altijd online! Dat zal nooit veranderen. 

Wil je jouw ervaring delen? Laat gerust een reactie na!

Ik wens je een prachtige dag toe,
Liefs
Caroline, xxx

 

 

 

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Wil je graag tips over natuurlijker werken & leven?