Hoe luister je naar je intuïtie? | Caroline Golkonda - HSP-coach

Hoe luister je naar je intuïtie?

hoe luister je naar je intuïtie?

 

Luisteren naar je intuïtie is eigenlijk heel eenvoudig. Maar het blijkt dat we het moeilijk hebben om deze stem te horen. Het negatief denken overheerst vaak. De stem van het ego laat zich opvallend luid horen en zit vol kritiek, naar jezelf en naar anderen. De wijze stem van je intuïtie (ik blijf het zo noemen maar voor anderen betekent het je hogere zelf, je ziel - welke naam je het ook wil geven; het is de connectie met een wijzer deel van ons, dat overigens ook verbonden is met alles en iedereen.)


 

Het is eenvoudig om te luisteren, maar dan moeten we leren om ons negatief denken te observeren en het een halt toe te roepen. Dit is op zich een proces die jarenlang kan duren maar uiteindelijk merk je sneller het verschil op en kan je gemakkelijker schakelen tussen gedachten die empoweren of eerder destructief van aard zijn.


 

Wanneer er stresserende momenten zijn in ons leven kan het zijn dat je minder je intuïtie hoort. Je piekert meer, ligt 's nachts wakker enz...Soms -onbewust- laten we ons vangen door negatieve gedachten en lijkt het alsof we ons op een snelheidstrein bevinden op weg naar een afgrond. Hoe meer we piekeren, hoe meer gedachten we aantrekken van dezelfde vibratie, vandaar de neerwaartse spiraal. Het tolt en tolt in je hoofd en je ziet geen oplossingen meer.


Maar -en gelukkig, er is een maar- hebben we ons intuïtie, dat wijzer deel van ons die er een héél ander perspectief op nahoudt!

 

Hoe leren we dit tool: dit gps-systeem, deze innerlijke gids of leiding te gebruiken in ons leven en in ons werk?


 

Ten eerste heb je wat rust en tijd nodig! Wanneer je uitgeput en uitgeblust op de bank ligt...nee, dat is niet het juiste moment. (Voor mij is het beste moment de ochtendstond of 's avonds wanneer ik een bad neem.)


 

Ten tweede kan je dan vragen aan je Zelf (hogere zelf, intuïtie, ziel; wat voor jou past):

"Wat wil je dat ik doe? Waar wil je dat ik ga ? Wat wil je wat ik zeg en tegen wie? Of beweeg me, beweeg mijn hart, beweeg mijn lichaam, beweeg mijn mond...(MOVE ME)...naar de mensen, situaties waar ik (vandaag) kan helpen."

 

hoe luister je naar je intuïtie?


 

Ten derde: Je zal zeer snel een antwoord horen, in je eigen stem, met antwoorden die je misschien zullen verbazen. Meestal herken je deze gedachten niet omdat je ze zelf niet zou  bedacht hebben! Zo hoor ik vaak dat ik moet schrijven -terwijl er vroeger geen haar op mijn hoofd zou gedacht hebben dat ik ooit zou schrijven voor vreemden en dit delen op internet?!  Of dat ik -erger- het zou hebben over intuïtie, je ziel en het alom gevreesde woord: spiritualiteit!


 

Als kind was ik heel verlegen en als er bezoek was, kroop ik onder tafel. Zo erg was het. Om dan nu te gaan schrijven voor een publiek, je kan je voorstellen dat mijn ego me dit nooit zou laten doen. Mijn intuïtie daarentegen, wel!


 

Door de jaren heen heb ik ook mogen merken (en leren begrijpen) wat het nut kan zijn van je intuïtie volgen?


 

Het gaat allemaal om 'dienstbaarheid' en andere mensen helpen. En natuurlijk ook: op de juiste plaats zijn -'divine timing' zeg maar.

Ook al is maar 1 persoon geholpen op deze wereldbol die je verhaal leest (of er zich in herkent), je hebt iemand geholpen! En deze persoon zal zich beter voelen en dit alweer uitstralen naar anderen. Je creëert als het ware een rimpeleffect. Je intuïtie heeft een veel breder perspectief en kan je leiden naar …je ware potentieel.

 

Om deze blog af te sluiten wil ik nog een verhaal delen. Gisteren belde me een onbekende man op. Hij wou me bedanken. Ik heb ooit een kort artikel geschreven (geïnspireerd door mijn intuïtie) over mijn ervaring met een spiritueel boek dat mijn leven grondig heeft veranderd.

Hij had net helemaal dezelfde ervaring. Het was wonderlijk. En hij vond het fijn te lezen dat er nog 'pipo's' waren op deze wereld. Ik was heel blij en dankbaar en dankte mijn innerlijke leiding.

Af en toe krijg ik ook ruggensteun van andere mensen die me meedelen dat ze echt iets hebben aan mijn schrijfsels, mijn ervaringen.

Daarom weet ik nu dat het zo belangrijk is om te luisteren naar ons intuïtie. Wij, als mensen, hebben vaak een beperkt perspectief. Maar onze ziel is verbonden met alles en iedereen en weet waar we moeten zijn, wat we moeten zeggen, wat we moeten doen om dienstbaar te zijn. Of gewoon op de juiste plaats te zijn op het geschikte moment.

 

Je staat er helemaal niet alleen voor. Experimenteer ermee. De stem van het ego is er één van angst. De stem van onze ziel spreekt de taal van liefde.


 

Ik wens je een prachtige dag toe.

 

 

 

 

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Wil je graag tips en inspiratie tijdens deze uitdagende tijd?
#REBOOT