Stress-en-zelfzorg

Stress en zelfzorg

stress en zelfzorg HSP

Na een stressvolle periode is het tijd om terug een stress formatting sessie bij mijn gewaardeerde en bijzondere lieve collega Lies in te plannen. Ik heb nu al enkele sessies gevolgd en ik moet zeggen dat het heel goed helpt in het kader van zelfzorg. (Zelfzorg was vroeger niet aan mij besteed. Ik wist eigenlijk ook niet hoe ik lief moest zijn voor mezelf. Uiteraard veranderde dit door een modderig gevecht aan te gaan met mezelf waar het ego het moest afleggen tegen mijn ware ik, geheten: een burn-out.)

 

Toen mijn collega in haar laatste jaar stress formatting opleiding voorstelde om eens een sessie te volgen hapte ik gretig toe. Ik had geen verwachtingen. Zulke praktijken waren redelijk nieuw voor me. Al heb ik wel heel goede ervaring met cranio sacrale therapie en acupunctuur. Maar dat is dan weer een ander paar mouwen.

 

Tijdens mijn eerste sessie stress formatting voelde ik hoe moe ik eigenlijk was. Ik werd rustiger en relaxed. Toen zat ik wel in het hoogtepunt (of dieptepunt, zoals je wil) van mijn burn-out. Concreet, je mag een uurtje op een tafel gaan liggen met een dekentje over je terwijl er heel zachtjes op verschillende punten op je lichaam gedrukt wordt terwijl je rechterarm heen en weer wordt getild. De laatstejaarsstudente (niet Lies om gesjoemel uit de weg te gaan) die de behandeling uitvoerde werd -dacht ik- heel moe van mij want zij geeuwde dat het een lieve lust was. Na de sessie vertelde ze me dat ze helemaal niet moe werd van mij maar dat het een vorm van ‘loslaten’ is.

 

Na verschillende sessies (maar nu bij Lies) kan ik zeggen dat het me helpt om stress te reduceren en dan bedoel ik, ik voel me vrijer, lichter als ervoor. Tijdens de sessie is het precies of mijn hart zich opent en ik op iedereen verliefd word. Als dat geen fijn effect is! Het is alsof elk restje wrok zich opheft en ik weer klaarder naar de dingen kan kijken. Mijn hart vult zich letterlijk en figuurlijk op van liefde. Ik merk ook dat ik het gevoel heb of alle smog zich uit mijn energieveld verwijdert. Ik ben terug mijn pure zélf. Ik lach meer en ben kortom vrolijker.

 

Voortaan las ik dit ritueel in voor mezelf. Een traktatie die er werkelijk toe doet. Voeding voor de ziel ipv vulling voor mijn ego. Ik heb geleerd hoe belangrijk zelfzorg is en hoe ik dit maandelijks kan toepassen. Als hooggevoelige heb ik er heel veel baat bij. En stress formatting kan me daarbij helpen. Ik heb ondertussen alweer een nieuwe afspraak. Ik ben goed bezig en Lies heeft er een vaste klant bij.

 

 

 

 

inge (niet gecontroleerd)

di 16/08/2016 - 21:09

Beste Caroline, kan je mij de gegevens van die Lies bezorgen ? Als HSP'er wil ik dat ook wel eens meemaken ?!

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Wil je graag tips over natuurlijker werken & leven?