Art of allowing | Caroline Golkonda | Loopbaanbegeleiding | Gent

Art of allowing

the art of allowing

Vandaag wil ik een blog schrijven over de kunst van het toelaten. We weten immers wat we willen -in het leven- maar zitten onszelf vaak in de weg. Kan jij gemakkelijk toelaten wat je wil of voel je weerstand? Denk je dat je het recht niet hebt op een fijn leven? Geloof je dat je eerder een job moet kiezen dat je tegen je zin doet? Ja? Dan is deze blog helemaal voor jou!

Dit 4-stappenplan over de kunst van het toelaten ligt hier gekrabbeld op een gekreukeld blad papier naast mijn computer. Dagelijks lees ik deze 4 stappen opnieuw. Het lijkt zo gemakkelijk! Maar in de praktijk soms zo moeilijk om toe te passen. Het stappenplan komt van één van mijn grootste inspiratiebronnen namelijk Jerry& Esther Hicks. Zij beschrijven de wet van aantrekking heel helder en praktisch. Ik wil jou deze stappen niet onthouden. Maak kennis met een stappenplan dat werkt!

1. Contrast

Je bevindt je in een wereld van contrast. Je leert door ervaringen. Je hebt fijne en minder leuke ervaringen. Door deze ondervindingen weet je heel goed wat je wel wil en wat je niet wil. Stel dat je laatste job een job was waar je bij kon janken. De werksfeer was verpest, er was nauwelijks sprake van respect of je werkte veel te hard. Wanneer je uitkijkt naar een nieuwe job dan weet je gewoon dat je andere dingen wil! Verlangens worden geboren. Je wil nu een goede context, een gemoedelijke sfeer enzoverder. Uit deze ervaringen heb je veel geleerd. Je bent een stukje dichter gekomen bij jezelf. Contrasterende ervaringen zijn nodig. 

 

2. Vraag

Je weet nu glashelder wat je verlangens zijn. Nu kan je het gewoon vragen aan het universum. Je vraagt je misschien af: 'Hoe doe ik dit dan?" Wel, je vraagt vanuit het hart. Je woorden doen eigenlijk niet zo veel. Je moet je wensen kunnen voelen. Je kan er ook mee aan de slag gaan. Ik geef je enkele tips.

Je kan je dromen, wensen, verlangens opschrijven in een notitieboekje. 

Je maakt een vision board. 

Je voelt je alsof je jouw doel al bereikt hebt. Je gebruikt creatieve visualisatie.

Vind je het moeilijk om te vragen wat je wil? Gebruik dan de zin: 'Ik ben bereid om...te aanvaarden.'

Je krijgt altijd wat je vraagt. Het enige probleem dat vaak voorkomt is dat we onszelf steevast in de weg zitten. Waarom? We hebben weerstand!

 

3. Laat weerstand los

Weerstand loslaten is makkelijker dan je denkt. Je moet er je natuurlijk wel van bewust zijn. Waar voel jij weerstand tegen? Is er iets dat je graag wil maar je houdt jezelf tegen? Denk goed na. Speelt de innerlijke criticus je parten? 

Probeer manieren te vinden om je weerstand los te laten. Erken je gevoelens en maak er contact mee. Probeer te accepteren wat is. Als dat moeilijker lukt, dan kan je je richten op positieve aspecten in je leven! Weerstand kan je ook ombuigen door appreciatie. We zijn zo gewoon om ons te richten op wat niet werkt of wat niet goed loopt, dat we onbewust dezelfde patronen creëren.

Vanaf nu richt je je op wat je fijn vindt. Is dit ook moeilijk? Probeer dan eens een dagboek waar je elke avond 5 zaken opschrijft waar je echt dankbaar voor bent. Doe dit voor een maand lang en evalueer wat het resultaat is. Je zal zien er positieve veranderingen zijn. Je kan ook meer tijd besteden aan situaties die je gelukkig maken? Misschien ben je een hobby uit het oog verloren? Een goed boek om terug contact te maken met je creatieve vuur is The Artist's Way van Julia Cameron.

 

4. Voel je goed

Wanneer je echt de bewuste beslissing gemaakt hebt om je vanaf nu beter te voelen en ook meer zorg te dragen voor jezelf, dan is deze 4e stap geen mysterie meer. In deze fase 'weet' je dat de wet van aantrekking werkt. Je blijft oefenen, elke dag. Je hebt geleerd situaties, gevoelens, emoties in perspectief te zien. Je probeert je geen zorgen meer te maken. Je erkent emoties als angst, twijfel, onzekerheid en je weet ook dat je op deze plaatsen niet hoeft te blijven. Je weet dat er een andere weg mogelijk is. Jij kan de beslissing maken om gelukkiger door het leven te gaan. En met gelukkig bedoel ik innerlijke vrede te hebben. Het is fijn om ook materiële doelen te hebben maar dat is niet de essentie van gelukkig zijn. Want als men je deze materiële/externe zaken gaat afnemen en je bent er afhankelijk van, dan heb je ook geen innerlijke vrede natuurlijk. 

 

"If something you want is slow to come to you,
it can be for only one reason:
You are spending more time focused upon its absence
than you are about its presence"
-Esther Hicks

 

 

Herinner je eraan dat je een innerlijk geleidesysteem, een innerlijk kompas, noem het jouw intuïtie, altijd bij de hand hebt. Wanneer jij iets beslist of een doel voor ogen hebt, dan weet je intuïtie hoe het je kan helpen. Om jouw leiding te kunnen horen is het van belang te luisteren. Daar is vaak stilte voor nodig. De intentie om vanaf nu jouw intuïtie zo goed mogelijk te horen, helpt je ook!
Sinds ik op mijn intuïtie vertrouw is er zoveel veranderd. Ik kies niet meer voor de veilige weg zoals mijn verstand me altijd aangeraden heeft. Ervaar ik nog weerstand? O ja! Ik probeer het wel, zo goed als ik kan, te erkennen, aanvaarden en te kiezen voor een beter gevoel. Ik wil mezelf niet langer in de weg staan.

Ik hoop dat dit stappenplan je kan helpen. Wil je nog meer info omtrent de wet van aantrekking? Lees dan het boek 'Vraag en het wordt gegeven' van Esther en Jerry Hicks. 

Veel succes!

 

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Wil je graag tips en inspiratie tijdens deze uitdagende tijd?
#REBOOT