Hoop! | Caroline Golkonda - HSP-coach

Hoop!

hoop blog

Hoop doet leven zeggen ze. Het is o zo waar! Hoe komt het toch dat we zo vaak genoegen nemen met de kruimels des levens? We hebben namelijk recht op een hele taart! Chocoladetaart met slagroom versierd met schilfers en een heleboel fruit.

Als ik dat zeg tegen klanten, schrikken ze vaak op. Ze zeggen: ‘Heb ik daar dan echt recht op?’ ‘Ja hoor’, antwoord ik, ‘je hebt recht op dat en méér!’

Hoop is nodig!

Waarom is hoop zo belangrijk in het loopbaanproces (en in het leven)?

Omdat het je helpt om stap voor stap vooruit te gaan, om nieuwe dingen uit te proberen, om verandering aan te brengen en vooral om een nieuwe toekomst voor jezelf uit te stippelen.

Als je continue denkt dat jij niets waard bent en genoegen moet nemen met kruimels, gaat er weinig aan je (werk)situatie veranderen. Wat je wel krijgt door negatief denken zijn gelijkaardige situaties. Je trekt aan waar je je aandacht op vestigt.

Hoop is dus ontzettend belangrijk. En geloven in jezelf ook. En ook weten dat je er niet alleen voor staat! Ik geloof dat er altijd hulp aanwezig is.

Het enigste wat je daar voor moet doen is hoop en vertrouwen hebben. En nog belangrijker: vragen!

Hoop creëert wonderen!

Durf te vragen en durf open te staan voor nieuwe impulsen, inspiratie en magnifieke ideeën. Je intuïtie doet voor jou de rest!

Onlangs had ik een loopbaansessie een heel inspirerend gesprek met een klant. Ze was klaar voor verandering al besefte ze dit niet op het moment zelf. Langzaamaan kroop ze uit haar schulp. Oude overtuigingen werden traag opengebroken. Er werd plaats gemaakt voor een stroom van nieuwe gedachten. Positieve gedachten vol hoop en verlangens.

Ik gaf haar een tip mee die ik zelf dagelijks gebruik! Ik vroeg haar om deze zin te herhalen en dit regelmatig te doen. Het helpt je om uit je vicieuze cirkel van negatief denken te geraken. Deze zin creëert openingen en laat inspiratie toe.

Ik ben bereid om het anders te zien, ik sta open voor een wonder.

Ze ging naar huis met een hoge energie en was gelukkig. Ze begon terug in hoop te geloven. Dankbaar reed ik ook ik naar huis. (Een betere job kan ik me gewoon niet voorstellen!)

Enkele dagen daarna kreeg ik een mail. Ze schreef me dat er een wonder was gebeurd. Ze leek heel enthousiast. Zo zie je maar.

Door hoop ontstaan er wonderen. Een wonder is een innerlijke omslag, een nieuwe manier van denken. Gun jezelf de taart en neem niet genoegen met kruimels. Geloof in betere tijden, een gelukkige jij en vergeet niet te dromen! Hoop doet leven!

 

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Wil je graag tips en inspiratie tijdens deze uitdagende tijd?
#REBOOT