Over jou | Caroline Golkonda - HSP-coach

Over jou

Natuurlijker werken en leven

 

Je probeert mee te draaien in de ratrace. Te doen 'zoals iedereen'. Maar je loopt tegen een muur en voelt het knagen vanbinnen. Het goede nieuws? Het kan anders.

 

Wat jij nodig hebt? 

 

Zingeving. Uitdaging. Autonomie. En rust: als (hoog)gevoelige mens moet je immers af en toe opladen. Je bezinnen om weer door te gaan. Helaas ziet de maatschappij dat anders:

De focus ligt op 'ego' en de druk is te hoog. Dus probeer je aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Als professional, partner, ouder enz...

'Dromen mag niet, wees liever realistisch.' Een job, voldoende centen: je hebt toch niet te klagen? Dus negeer je dat knagende gevoel en doe je 'normaal'...

Iedereen krijgt kansen, die grijp je toch? Dus probeer je hetzelfde te doen als 'iedereen', loop je tegen een muur en vraag je je waarom het bij jou niet lukt. 

 

Je voelt dat dit voor jou niet klopt...

 

En dus probeer je voorzichtig bij te sturen. Bewuster leven en eten, bijvoorbeeld. Maar als je daarover praat, bots je vaak op onbegrip en voel je je afgewezen. Dus kruip je in je schulp en onderdruk je je dromen. En de stem diep vanbinnen. 

 

Stel je even voor:

Je leert luisteren naar je innerlijk kompas.

Je groeit van angst naar liefde en vertrouwen.

Je leert grenzen stellen en komt op voor jezelf.

Je leert jezelf aanvaarden en graag zien.

 

Er is een andere, meer 'natuurlijke' weg. Werken op jouw tempo. Eenvoudiger, rustiger leven. Weten wat je nodig hebt en belangrijk vindt en daar voorrang aan geven. Tijd nemen voor je familie. Jezelf ontplooien. Dichter bij de natuur -en bij jouw natuur- staan. Kortom, leven en werken vanuit je intuïtie, in vrijheid.

 

Spreekt dit jou aan?

 

Dan wil ik jou graag ondersteunen. Loop je vast in je werk en/of leven en kan je wel wat steun gebruiken, schakel me dan in voor loopbaanbegeleiding of HSP-coaching. Of neem deel aan een themaworkshop. Twijfel je aan wat jij nodig hebt? Geef gerust een seintje

 

 

Wil je graag tips en inspiratie tijdens deze uitdagende tijd?
#REBOOT