Vriendelijk verzocht een andere job te zoeken! | Caroline Golkonda - HSP-coach

Vriendelijk verzocht een andere job te zoeken!

een nieuwe job

De laatste tijd herhaalt zich steeds hetzelfde patroon bij mijn klanten. Je hele ziel verlangt naar verandering, vrijheid, vernieuwing. En toch blijf je in een job die je langzaam opvreet. Je wil weg, je weet dat het niet goed voor je is om in deze situatie te blijven maar je innerlijke criticus herhaalt steevast dat je er niet klaar voor bent. Wie weet wordt je volgende baan nog slechter? Misschien kies je toch liever voor de zekerheid, je status, je voordelen, je bedrijfswagen?

 

Wat gaan de mensen wel denken? Je hebt nu toch alles op orde! Je hebt nu zo hard gewerkt, je gaat in deze economische moeilijke tijden toch niet je job opzeggen?
En je luistert naar de dialoog in jezelf, naar anderen, misschien je partner, je vrienden, je familie. En dan word je nog meer radeloos! Want iets in jou wil verandering, je voelt het, je wéét het gewoon.

 

Sleur en verveling

Tussentijds zit je verveeld de uren af te tellen op de klok.  Wat een opluchting dat de dag er eindelijk op zit. En dan ga je naar huis. Je bent moe en uitgeput en misschien heb je geen energie meer voor hobby’s of weet je allang niet meer waar je nog energie van krijgt!

 

Je sleept je door de werkweek. Leeg en grijs. En je vraagt je af hoe het nu verder moet? Misschien is alle hoop vervlogen. Stiekem hoop je dat je je voet zal verstuiken  of ziek wordt, dan hoef je eindelijk niet meer terug naar die duffe job. De slome job die wel goed betaald. De doodse job die veiligheid biedt.

 

De hel breekt los

Op een dag zie je een uitnodiging in je agenda verschijnen. De verantwoordelijke wil met je spreken. Nietsvermoedend neem je een pen en papier mee. En daar zit je dan. Eens het gesprek begonnen is voel je dat dit gesprek precies een andere wending krijgt. Er worden vragen gesteld. ‘Gaat het wel goed met je?’ Je voelt je enigszins ongemakkelijk worden. Opeens krijg je te horen dat je niet meer zo goed functioneert, dat je prestaties te wensen overlaten.

 

Als bij donder en bliksem verzoeken ze je vriendelijk van job te veranderen. Je wereld stort op dit moment in. Je verlaat het gesprek, je voelt je terneergeslagen en vernederd. Zoveel energie heb je in de job gestoken, dit is werkelijk stank voor dank!

 

Maar is dit wel zo?

 

Wat er echt gebeurt

Was het niet je grote verlangen naar vrijheid? Was het niet je behoefte om jezelf meer te leren kennen? Na jaren mee te draaien in de arbeidsmarkt, ben je er nu misschien aan toe om alles te herevalueren. Wie ben je, wat wil je, waar sta jij voor?

 

Hoe hard de boodschap ook mag aankomen. Jij hebt deze situatie aangetrokken en gecreëerd. Ook al komt het op dat moment niet goed binnen en moet je dit verwerken.

 

Er volgt een moeilijke periode. Wie was jij nu alweer? Welke dromen had je? Wie was je als kind?

 

En dan volgt een ongelooflijk mooie periode. Een periode van persoonlijke groei en ontwikkeling. Ook al weet je nog niet waar je terecht zal komen. Jij bent klaar om een innerlijke reis te maken. Jij bent klaar voor verandering.

 

Vanaf het moment dat je je hart volgt, raakt je leven vervuld met wonderen
                                                               -Paulo Coelho

 

Jij wordt de held van jouw eigen verhaal. Waar gaan alle sprookjes over? Over het doormaken van een worsteling, je eigen demonen leren kennen en verslaan en er met sterke inzichten uitkomen. En eens dat gebeurd is, ben jij zoveel sterker en volg jij jouw eigen innerlijke kompas. Je verrijst als een feniks uit de as. Dus treur niet om deze situatie, maar heb hoop! Jij bent in staat om deze situatie te ervaren. Je bent zoveel sterker dan je denkt! Eens je leert te vertrouwen op je innerlijke kompas kan je elke storm aan.

 

Heb vertrouwen dat deze situatie er is om oude overtuigingen die in jezelf verankerd zitten, stilaan los te laten. Het is tijd voor een nieuwe jij!

 

Tips om deze fase te overbruggen

 

Ik ken geen #HSP die niet gek is op kleurrijke notitieboekjes! Trakteer jezelf op eentje. Leg het naast je bed en schrijf elke avond je ideeën en dromen op. Wie wil je zijn, doen en hebben? 

Ga na waar jij energie van krijgt! Weet je het niet meer? Denk dan aan het verleden! Wat deed je hart zingen? Richt je pijlen op andere zaken dan je huidige job. 

Probeer zoveel mogelijk plezier te hebben! 

Wees dankbaar voor je huidige job. Wat heb je daar geleerd? Elke job is een voorbereiding op de volgende. Misschien zie je het nu niet helder? Dat komt wel. 

Wil je terug in flow geraken? Ga iets creatiefs doen zoals zingen, dansen, tekenen, schilderen...

Focus je op wat je wél wil! 

Wellicht het allerbelangrijkste: heb vertrouwen! Jij bent de dromer van jouw droom. Jij beslist. Jij kiest. Jij creëert! Weet dat als er een deur sluit, er een andere open gaat! 

 

Ik wens je veel succes op jouw pad! Jij schrijft jouw eigen verhaal. Maak er iets moois van,

Caroline

 

 

 

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Wil je graag tips over natuurlijker werken & leven?